Dango
İlk görüşte marşmelova benzetebileceğiniz topların bir araya gelmesiyle oluşan bu tatlıyı sipariş verdiyseniz mutlaka yanında yeşil çay da söylemelisiniz çünkü dango’nun yeşil çayla tüketimi epey yaygın. Pirinç unu, su ve şekerin birleşiminden oluşan dango’ya asıl tadını verenler ise tatlının üzerine dökülen soslar oluyor.
Sakura Mochi
Japonya söz konusu olur da pirinçsiz olur mu? Bir ağızdan "Hayır!" dediğinizi duyar gibiyiz. Bütün yemeklerin ve her öğünün içerisinde yerini alan pirinç tabii ki tatlıların da vazgeçilmesi. Pirinç toplarından oluşan sakura mochi, ülkede mutlaka denemeniz gereken geleneksel tatlılardan bir diğeri. Kırmızı fasulye ezmesi, pirinç, şeker ve suyun birleşiminden oluşan bu tatlıya isteğe bağlı olarak pembe tonlarında gıda boyası da koyulabiliyor. Hazırlanmış sakura mochiler ise kiraz yapraklarına sarılıyor ya da bu yapraklarla süsleniyor.
Sakura mochi tarifi çin tıklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder