Rusya Mutfagından Nefis ve Farklı Tarifler
Hamurunda kullanılan özel bir peynir sayesinde yumuşacık bir dokuya sahip olan, puf puf kabarıp kahvaltı sofrasına tüm lezzetiyle çıkan sırnikiyi ede, lor peyniri kullanarak enfes bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Buyursunlar, tam olarak şöyle: Sırniki tarifi
Blini
İsmi blini olan bu lezzet, aslında bizim pek yakında bildiğimiz krep ya da akıtmaya çok benziyor. Hamurunda kimilerinin karbonat kimilerinin de maya kullandığı bu nefis lezzeti biz sizin için en sade haliyle ve Rusya'daki kafelerde, restoranlarda en çok kullanılan hamur tarifiyle hazırladık. Siz dilerseniz içine tuzlu, dilerseniz tatlı lezzetler saklayabilir...
Onu her öğünde farklı şekilde değerlendirebilirsiniz: Blini tarifi
Oladi
Rus krebi olur da Rus pancake'i olmaz mı hiç? Bu nefis lezzet de görüntüsü nedeniyle en çok pankeki andırıyor. Ama gelin görün ki bu kez hamurunun içine kefir ve karbonat dahil oluyor. Özellikle kefirin etkisiyle sahip olduğu o mükemmel dokunun tadına bir kez varınca her sabah onu yapmak isteyeceksiniz.
Çay saatlerine de çok yakışıyor, bizden söylemesi: Oladi tarifi
Piroshki
Hem poğaça hem de böreği andıran bu özel tat, Rusya ve Ukrayna çevresinde çok sık karşımıza çıkıyor. Tadı börek gibi olsa da tereyağlı yumuşacık hamuruyla dokusu tam bir poğaça desek yeri. İç harcında kullanabileceğiniz kıyma, havuç ve soğanın uyumuna ise kelimeler yetersiz kalır.
Öylesine lezzetli ki: Piroshki tarifi
Tavuk Kievski
Biraz da ana yemeklerden söz edelim, değil mi ama? Hem Rusya, hem Ukrayna hem de Polonya mutfağında karşımıza çıkan tavuğun bu dolu dolu hali, sizin de sofralarınızda yerini alsın.
"Bugün farklı olarak ne pişirsem" derdi ortadan kalksın: Tavuk Kievski tarifi
Pelmeni
Rus yemekleri içinde belki de ilk denemeniz gereken tat odur. Zira kendisi mis gibi bir mantı çeşidi. Bu kez bir kaşığa 40 tane sığdırmıyor, neredeyse sadece 1-2 tane yiyerek doyuyoruz.
Bir de böyle denemeli: Pelmeni tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder